AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA

Guia d’establiments alimentaris

En aquesta guia et volem facilitar informació sobre les condicions i els requisits sanitaris per als establiments alimentaris. La guia inclou informació general que pots aplicar en qualsevol establiment alimentari, i informació específica per a establiments de restauració (bars i restaurants) o de comerç d’aliments (carnisseries, peixateries, rostisseries, pastisseries, etc.).

Aquesta informació et pot ser de gran utilitat quan vols iniciar un nou projecte dins d’aquests sectors de l’alimentació, o quan et planteges fer canvis en el teu negoci actual. També et pot ajudar davant d’una inspecció sanitària on t’han detectat deficiències que has de corregir per complir amb les obligacions legals en seguretat alimentària.

Poden haver molts tipus diferents d’establiments i activitats. Així, ens trobem des de petits establiments a d’altres amb un gran volum d’activitat, establiments amb una activitat molt simple o d’altres amb processos de preparació i elaboració complexos, establiments on els aliments sempre es troben protegits per envasos o d’altres on hi ha molta manipulació directa dels aliments…. Si bé la guia no pot preveure l’enorme variabilitat de situacions, sí que et facilita la informació bàsica i general que et pot ajudar a muntar el teu negoci.

En tot cas, has de tenir en compte que la guia no substitueix les obligacions fixades per la normativa legal que regula les condicions sanitàries dels establiments alimentaris. Només et vol ajudar en la seva comprensió. A més, recorda que si ets el titular del negoci ets el responsable de complir amb les condicions legals de seguretat alimentària per evitar que els aliments que produeixes o comercialitzes puguin afectar a la salut dels teus clients i clientes.
Finalment, consulta amb el teu ajuntament la resta de requisits que has de complir per poder obrir un negoci.