Colors presentation
Alternative decoration
Modern room table
AGÈNCIA DE SALUT PÙBLICA

Guia d’establiments alimentaris

En aquesta guia et volem facilitar informació sobre les condicions i els requisits sanitaris per als establiments alimentaris. La guia inclou informació general que pots aplicar en qualsevol establiment alimentari, i informació específica per a establiments de restauració (bars i restaurants) o de comerç d’aliments (carnisseries, peixateries, rostisseries, pastisseries, etc.).

Aquesta informació et pot ser de gran utilitat quan vols iniciar un nou projecte dins d’aquests sectors de l’alimentació, o quan et planteges fer canvis en el teu negoci actual. També et pot ajudar davant d’una inspecció sanitària on t’han detectat deficiències que has de corregir per complir amb les obligacions legals en seguretat alimentària.

El tipus d’establiments i d’activitats pot ser molt variable, i ens trobem des de petits establiments a altres amb un gran volum d’activitat, alguns amb una activitat molt simple a altres amb processos de preparació i elaboració complexos, alguns on els aliments sempre es troben protegits per envasos a altres amb molta manipulació directa dels aliments…. Per tant, la guia no pot contemplar l’enorme variabilitat de situacions, però et facilita informació bàsica i general que pot ajudar a molts negocis, tot i que per altres no serà suficient.

En tot cas, has de tenir en compte que la guia no substitueix les obligacions fixades per la normativa legal que regula les condicions sanitàries dels establiments alimentaris, només et vol ajudar en la seva comprensió. A més a més, recorda que si ets el titular del negoci ets el responsable de complir amb les condicions legals de seguretat alimentaria per evitar que els aliments que produeixes o comercialitzes puguin afectar a la salut dels teus clients i clientes.